WordPress Admin (Yönetici) Şifresi Kurtarma

İnterneti sık kullanan insanlarınların başına gelen kötü şeylerden birisi giriş şifrelerini hatırlayamamalarıdır. Siz de benim gibi aynı şifre kullanmak yerine güvenli olsun diye bir çok şifre kullanıyorsanız ve bir yerlere not etmediyseniz durum daha vahim. WordPress yönetici şifremi kaybettiğimde hemen google yapıp şifre kurtarmak için gösterilen yolları denedim. Bir çoğu başarısız veya çok eski sürümlerine ait çıktı. Şimdi size güncel sürümlerle çalışan, malesef hala unuttuğum için arada bir yine ihtiyaç duyduğum basit bir yöntemi göstereceğim.

WordPress kurulu dizine herhangi bir isimde dosya oluşturun (WordPress’e ait index.php’nin olduğu yere). Örneğin sifrekurtarma.php (bu dosyayı işiniz bittiğinde mutlaka silin)

sifrekurtarma.php içeriği

Dosyamızı ftp programıyla wordpress kurulu dizine atıyoruz (index.php olan yer). Daha sonra http://www.siteniz.com/sifrekurtarma.php adresine girip işlemi yapıyoruz. Eğer blog 1 çıktısı alıyorsanız sorgunuz başarıyla çalıştırılmıştır ve şifreniz değişecek. Ben bu işlemi yaptığım tarayıcıda hemen giriş yapamadım (tarayıcıyı kapatıp açmak gerekiyor). Başka bir tarayıcıda admin bölümünüze girerek yeni şifreniz ile giriş yapabileceksiniz.